Interjú a blogról

Sziasztok!


Egy kedves lány készített velem egy interjút, amit szeretnék Veletek is megosztani! Az Ő oldalát itt érhetitek el: Smoke and Mirrors Design! Szeretném így utólag is megköszönni, sokat jelent! 
Ezen kívül a kommentekre már elkezdtem válaszolgatni, amint akad időm, folytatom! :)

Puszi, Azy

1.:Honnan jött az ötlet ehhez bloghoz? 

Csak egyszerűen elkezdtem gondolkozni azon, milyen lenne, ha nekem kéne prostituáltnak lennem. Őket eléggé elítélik, miközben nem lehet tudni miért is csinálják, valószínűleg nem jókedvükből. Ezért szerettem volna egy ilyen múltú személyről írni. Talán így kicsit egyértelműbbé válik az emberek számára, hogy nem kellene elítélniük ezeket a lányokat.

2.: Ha lehet ilyet kérdezni akkor te mire vagy a legbüszkébb a történeteddel kapcsolatban?

Hűha, valójában semmire. Mindig úgy érzem, hogy kevés, amit csinálok, de azt hiszem nekem ez is pont elég. Írom a részeket, nagyjából totál homályban, egészen a tizenkilencedik részig azt se tudtam mi lesz a vége. Több leírást, több kidolgozottságot, több tartalmat szeretettem volna, de imádom írni, így...  Mindenesetre talán az az egyetlen plusz a blogban, hogy nem befejezetlen, így akiknek még a rengeteg hibájával együtt is tetszik, végig olvashatja.

3.:Mi inspirál téged a legjobban a történet írásában? 

Szerintem a legjobban a határidő. Szombatonként van a rész hozásának időpontja, ezért ha törik, ha szakad, én megpróbálom megírni addigra. Egyébként nincs is annál stresszesebb dolog, amikor már csak egy órám van hátra, és körülbelül húsz mondat van még készen. Ha nem lenne megadva mikorra kell, és én nem az utolsó pillanatban pötyögném be a részt, akkor szerintem képtelen lennék írni...

4.: Mennyit változott a cselekmény és a részek közötti tolódás a legelső terveid óta?

Spontán írok, tulajdonképpen semmit nem terveztem meg az elején. Annyit tudtam, hogy lesz Norina és Louis. Mindig elkezdtem valamit írni, abból jött a következő cselekmény, aztán így tovább. Talán mégis azt tudnám mondani, hogy a karakterek az elején kicsit mások voltak, de szerintem hozzá tartozik a dologhoz a fejlődésük.

5.:Mióta blogolsz? 

A Blogger-profilom szerint 2012 májusa óta, tehát tavasszal lesz a harmadik éve. Az az igazság, hogy csak erre tudok alapozni, nem emlékszem még én se pontosan... Ami biztos, hogy a "A legjobb ellenség" c. blogomat egyik ősszel kezdtem, így gondolom az előtte lévő időszak, vagyis az a nagyjából fél év az előző két blogomat jelenti. Ennyi időbe telt beleszokni mindenbe is. :)

6.: Mennyi időbe telik egy-egy rész megírása? :)

Eléggé későn szoktam hozzákezdeni a részek írásába, ezért is érkeznek tizenegy óra után. Nagyjából egy-két órát szoktam vele foglalkozni, viszont akkor nem igen koncentrálok másra.

7.: Mennyiben segít az, hogy, ha pozitív visszajelzést kapsz az olvasóktól? :)

Nagyon sokat, egyszerűen az Olvasóimtól akkora mennyiségű szeretet és támogatást kapok, hogy kis híján sírva fakadok a legtöbb kommenten. Imádom őket, lehengerlő mennyire kedvesek, elnézőek, türelmesek és kitartóak. Rengeteget jelent számomra a véleményük, így ha pozitív visszajelzést kapok, teljesen boldog vagyok.

8.: Mi a helyzet a negatív kommentekkel? Ezek általában hogyan érintenek téged? 

Hála az égnek igazi negatív kritikával még nem találkoztam, a kisebb észrevételek, nem-tetszések pedig nem érintenek rosszul, hiszen hozzájárulnak a fejlődésemhez. Ha valaki mégis jól lehúzná a történetemet, az írásomat vagy valamit, amit a Blogger-világában csinálok, szerintem próbálnám megítélni mennyi ráció van benne, és ahhoz mérten változni. Természetesen mindenki véleményét szeretem tiszteletben tartani, csak normális hangnemben érkezzen.

9.: Honnan jött az Azy név? :)

Ez az a kérdés, amit nagyon sokszor megkapok, és mindig ugyanakkora lelkesedéssel tudok rá válaszolni, mert nevetségesnek tartom a név létrejöttét. Még régebben a bemutatkozásomban írtam egy kis angol szöveget, amiben valami olyasmi állt, hogy "I'm a little bit crazy, so call me just..." és itt jött a bökkenő, nem igazán tudtam mi rímel a 'crazy' szóra, így csak egyszerűen levágtam az elejét, és létrejött - sok-sok gondolkodás után, roppant leleményes módon - az Azy. Mindegy, a lényeg az, hogy bármennyire is szánni való az eredete, de rám ragadt. (Egyébként abban sem vagyok biztos, hogy az angollal kellett volna próbálkoznom...) :)

10.: Elérkeztünk az utolsó kérdéshez, ami az lenne, hogy gondoltál-e arra, hogy komolyabban el kezdesz foglalkozni az írással. (pl. újságíró, könyvíró) 

Egyáltalán nem bánnám, ha lenne belőle valami. Fantasztikus érzés lehet, ha a saját könyvedet tartod a kezedben, és tudod, hogy te alkottad, egyszóval látod a munkádat megtérülni... Ennek ellenére szerintem ez csak egy álom marad, hiszen nem vagyok eléggé tehetséges, fejlett, tapasztalt. Mindenesetre én tökéletesen boldog vagyok jelenleg is, nem számít könyvet írok-e vagy blogot.

10 megjegyzés:

  1. Drága Azy!
    Szerintem mindenképpen meg kéne probálkoznod.egy könyv irásaval .:) vagy elég tehetséges hozza.:) én lennek az első számú rajongód!!:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Drága!

      Jaj, annyira kedves, amiért most ezt írod, nem is sejted, mennyire jól esik, még akkor is, ha nem értek egyet vele! Köszönöm szépen, nagyon nagyon nagyon! <3333

      Puszi, Azy

      Törlés
  2. Kedves Azy!
    Nem is értem, hogy gondolhatsz olyat, hogy nincs kidolgozva rendesen a blogod! Nem rég óta blogolok, de nagyon sokat olvasok és tiéd az egyik nagy kedvencem. Szerintem csak túl sok olyan dolog van, amit te elakarsz mondani, viszont nem tudod mindet egybesűríteni, de ne hidd, hogy ez innen nézve feltűnik! Előbb vagy utóbb úgy is mindent le fogsz tudni írni, már, mint a gondolataid közül!
    Egyszerűen zseniális vagy! Amúgy meg, szerintem már levertél jó pár írót, szóval.... Az, hogy a későbbiekben megpróbálkozol az írással, nagyon jó ötlet! Amúgy meg szerintem annak a munkának van értelme, amit szeret az ember, vagy is anélkül, nem hiszem, hogy boldog lehet teljes mértékben valaki... :P
    Csak így tovább!!
    Xx Blair

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Blair!

      Hűha, most nem tudom mit mondjak, teljesen le vagyok sokkolva... Szeretném leszögezni, hogy nem fogok veszekedni, de teljesen tiszteletben tartom a véleményedet, ami nem mellesleg elképesztően jól esik! Viszont az biztos, hogy nem tudom egybesűríteni a gondolataimat... örülök, ha ez kifelé nem látszik! És aaahaj, nem is tudom mivel érdemeltem ki, hogy ennyire édes vagy velem! Köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, elsírtam magamat a kommenteden! <333333

      Puszi, Azy

      Törlés
  3. Dear Azy! <3

    Annak ellenére, hogy nem tervezed meg, nagyon jók a részek, és maga a történet is. Én csak dicsérni tudlak a munkád miatt. És... szerintem megprobálkozhatnál komolyabban is az irással, mert úgy gondolom nem én vagyok itt az egyetlen, aki rendkivül tehetségesnek tart. Nem könnyű hétről-hétre pontosan hozni a részeket, de neked sikerül, és ez fantasztikus. A legtübben abbahagyják a blogot, ha nincs elég idejük rá, vagy épp az utolsó pillanatban fognak neki és nem tudnak eléggé koncentrálni. Te viszont minden héten megörvendeztetsz minket egy újabb résszel, szóval mi tartozunk köszönettel. Ne feledd, az olvasok vannak érted, és nem te értük. ;)
    xxxxx Jule <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Jule! <3

      Te jó ég, nagyon kedves, amiért megnyugtatsz, hatalmas kő esik le a szívemről...! Ahj, annyira, annyira, de annyira boldog vagyok, amiért így gondolod, nem is tudom mit mondjak! Fantasztikus érzés ilyeneket olvasni, már sírok is! Köszönök mindent, és bár nem értek egyet, de hihetetlenül hálás vagyok! Jaj, úgy érzem kéne még mondani valamit, csak egyszerűen mindent kevésnek érzek ahhoz képest, amit okoztál! <3333333333

      Puszi, Azy

      Törlés
  4. Hát Te hülye vagy, má' bocs! Mi az, hogy nem vagy tehetséges egy könyv írásához. Azt hiszem minimum 184-en (+ én) gondolják máshogy ezt! Nagyon tehetséges vagy, és rengeteget fejlődtél a legjobb ellenséged és ez a blogod alatt. Hajrá! :)
    Asszem' még a jövőben lesz egy névtelen zaklatód, aki azzal fog... zaklatni (?) hogy igenis írj egy könyvet! :) Amúgy tényleg, írhatnál, én biztos megvenném! :))))
    Csók:LittleBird ♥♥♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága LittleBird!

      És én örülök a legjobban, ha ez tényleg így gondolod, köszönöm, köszönöm! Igaz, szerintem nem így van, viszont ez nem változtat azon, mennyire boldoggá tesz, hogy ilyet olvashatok! Köszönöm, köszönöm, iszonyú kedves, hogy megnyugtatsz, nem is tudom mit mondjak, hálás vagyok! <333333

      Puszi, Azy

      Törlés
  5. Drága Azym!

    Szerintem meg kellene próbálnod a könyv írást. Én lennék az elsőszámú rajongód, és tuti meg is venném a könyvet. Szerintem gondold át, mert nagyon tehetséges vagy. Rengeteg blogot olvasok, és az eddigiek közül a tied imádom a legjobban, mert nem egy összedobott munka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Gabriellám!

      Köszönöm. Köszönöm, amiért úgy gondolod, képes lennék rá, hiszen a támogatásod rengeteg erőt ad! Rettenetesen meghatódom, amiért ilyeneket írsz - szokás szerint le sem merem őket írni - mert megsirattál! Soha nem reméltem ezt, és ahw.... boldog vagyok, ezt pedig neked köszönhetem! <333333333333

      Puszi, Azy

      Törlés